Edina prispela ponudba na razpis za razširjen odkup pšenice letnika 2022 zavrnjena zaradi neizpolnjevanja razpisnih pogojev

Šifra: 2022-251

Datum objave: 31. 08. 2022

Aktualno do: 31. 10. 2022

Po zaključenem pregledu prejete ponudbe in ugotovitvi neizpolnjevanja razpisnih pogojev so iz Zavoda za blagovne rezerve RS sporočili, da so sprejeli odločitev o neoddaji naročila.

Ljubljana, 31. avgust 2022 – Iz Zavoda za blagovne rezerve RS so sporočili, da so zaključili z rednimi postopki pregleda prejete ponudbe za razširjen odkup pšenice letnika 2022. V skladu z Zakonom o javnem naročanju je Zavod po opravljenem pregledu ponudbo edinega ponudnika zavrnil, saj ta ni predložil zahtevanega finančnega zavarovanja. V razpisu je bilo finančno zavarovanje namreč zahtevano kot obvezna sestavina ponudbe. Edina prispela ponudba je zaradi neustreznega finančnega zavarovanja, ki predstavlja izključujoči kriterij po Zakonu o javnem naročanju, zato pravno nesprejemljiva.

Odločitev o časovnici morebitne ponovitve razširjenega odkupa pšenice na Zavodu še niso sprejeli. Obstoječe zaloge pšenice v skladiščih Zavoda RS za blagovne rezerve zadoščajo večmesečni preskrbi Slovenije v primeru, da bi se zaradi izrednih okoliščin morale pričeti sproščati državne blagovne rezerve.